APUNTES DE VIDA COTIDIANA
 
COVID-19
APUNTS DE VIDA QUOTIDIANA
 
COVID-19
NOU SERVEI
 
ASSISTÈNCIA ONLINE
Vídeo
 
Persones i paisatges

Curriculum

El recorregut professional de Núria Mata com a psicòloga comença els anys 70 en l'àmbit de la psicologia educativa (membre cofundador del Centre Mèdic-Psico-Pedagògic Comarca d'Osona, psicòloga en diversos centres educatius (escola primària, llars d'infants, centre d'Acolliment al Menor) de la mateixa comarca. A partir dels anys 80 deriva cap a la psicologia clínica i la psicoteràpia (consulta privada, Clínica l'Aliança), que combina amb tasques de promoció de la salut psicosocial (inserció a Vic del Programa Viure i Conviure, organització de Jornades i Seminaris en col·laboració amb diverses associacions professionals). Posteriorment, també exerceix com a docent en diversos Màsters universitaris.

Llicenciada en Psicologia i Ciències de l'Educació (Secció Psicologia Clínica) per la Universitat Autònoma de Barcelona, Col·legiada nº 1838 al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, i reconeguda com a EuroPsy Expert en Psicoteràpia (European Federation of Psychologist Associations), al llarg dels anys ha acumulat una extensa formació continuada. Entre d'altres: Diplomatura en Psicoteràpia Psicoanalítica; Màster en PNL; Postgrau en Anàlisi i Conducció de Grups; Postgrau en Atenció a Immigrants, Minories i Refugiats. A més de cursos d'entrenament en Psicologia Sistèmica, diverses tècniques de treball psico-corporal, EMDR, Flors de Bach...

Actualment és membre de les Seccions Clínica i de les Dones; Clínica i de la Salut del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Com a psicoterapeuta, treballa de forma integradora. Té en compte els contextos i sistemes relacionals en què estan immerses les persones. Els mecanismes no conscients que intervenen en la gènesi de determinades problemàtiques, així com els recursos i fortaleses de què cada persona disposa en si mateixa. Arribat el moment adequat, que és diferent en cadascú, les ajuda a enfortir aquests recursos posant al seu abast tècniques personalitzades per a potenciar les habilitats relacionals, cognitives o psicocorporals que els resultin més apropiades i adients. També incorpora remeis subtils com la teràpia floral de Bach. I, per descomptat, quan convé, orienta vers a altres professionals.

Convençuda de l'enorme riquesa que hi ha a dins de cada persona, i alhora conscient de la fragilitat dels humans dins el món complex en què vivim, actualment està enfocant una bona part de la seva tasca preventiva a donar suport a pares, mares i educadors, per tal que estiguin més acompanyats en la seva important tasca formadora. Els ofereix conferències i tallers adreçats a reforçar les seves habilitats relacionals i de criteri, de cara a millorar la vinculació afectiva amb els infants i adolescents, així com la capacitat de respectar els seus ritmes de maduració, i d'oferir-los a cada moment el grau adequat d'estímul, protecció i disciplina perquè aprenguin a establir relacions fermes, autònomes i solidàries, lliures d'abusos i de dependències insanes.

D'altra banda, també des de la vessant preventiva, ofereix grups de suport i acompanyament a les persones que desitgen potenciar les seves fortaleses personals per gaudir d'un major benestar i encarar més positivament les dificultats inevitables, apuntalant la possibilitat que les puguin travessar de manera que al final fins i tot en surtin enriquides com a persones.

 

Facilitats de pagament
 
carnet-jove.jpg
CARNET JOVE
FORMACIÓ ARREU DE CATALUNYA
 
Cursos, conferències...
Informació
 
Fortaleses personals: què són?
Activitats
 
Memòria 2011-2013
Núria Mata
Pl. Canonge Collell, 8 1er 2a
08500 Vic (Barcelona) - Spain
Plànol de situació
Crèdits
Avís Legal
www.nuriamata.com
info@nuriamata.com
tel. +034 938 860 634